WORKSHOPS

Hoe kom je zo opeens aan het schilderen Ronald?

Deze vraag wordt mij vaak gevraagd als mensen mijn schilderijen zien. Het begon allemaal met interesse en nieuwsgierigheid. Ik kwam op YouTube wat filmpjes tegen van Michael James Smith, een begaafd schilder uit Engeland. Zijn schilderijen waren zo realistisch dat het onderscheid met een foto moeilijk te zien was. Ik was enorm geïnteresseerd hoe iemand zo’n mooi resultaat kon krijgen met een penseel en wat verf.

Gerelateerde afbeelding
Gerelateerde afbeelding

Op deze manier ben ik begonnen met wat eenvoudige instructies via zijn YouTube kanaal. Ik begon natuurlijk eenvoudig met de goedkoopste materialen en verf. Al gauw bleek dat je beter wat kunt investeren in goede kwaliteit olieverf en penselen om een goed resultaat te krijgen.

Gerelateerde afbeelding

En hoe zit het met jouw creatieve passie?

Wil jij ook al lange tijd ontdekken of je kan schilderen? Voel je ook die creatieve kriebels als je voor een leeg canvas staat en de mooiste kleuren voor je liggen en en een penseel? Misschien ben je wat onzeker of je dit wel kan? Aarzel niet langer en schrijf je snel in voor mijn workshop. Een nieuwe wereld zal voor je opengaan, een expressie van jezelf kan je los laten op dat canvas. Iemand zei “in painting you can both find and lose yourself”. Zo is het, in het schilderen ga je jezelf helemaal ontdekken en kan je jezelf helemaal laten gaan. Zoals Bob Ross zei “It’s your painting, it’s your world”.

Wat doen we in een workshop?

De nadruk zal liggen op het schilderen van zeegezichten, daar ligt mijn passie, daar ligt mijn kennis en ervaring. Die kennis wil ik graag met jouw delen. We zullen ingaan op technieken, kleuren mengen, materialen, soorten verf, soorten canvas, enz.

Gerelateerde afbeelding

Hoe zit de tijdsindeling eruit?

Een groep bestaat uit cursisten met diverse niveaus en achtergronden. Ik geef graag op persoonlijk niveau les, dus iedereen krijgt altijd de persoonlijke aandacht die hij of zij wenst.

We beginnen een cursusdag met koffie/thee en versnaperingen. We starten om 10 uur in de ochtend en eindigen rond 4 uur in de middag. Er is ook de mogelijkheid om 3 uur in de middag te starten en 9 uur in de avond te eindigen. We maken kennis met elkaar en vervolgens gaan we van start. Tijdens de lunchpauzes zorgt een cateraar voor een heerlijke lunch. Vervolgens gaan wij verder met schilderen.

Inschrijving en kosten
Zorg dat je je op tijd inschrijft, want ik wil maar een maximum van 10 studenten per groep. De workshop bestaat uit 7 dagen en kost € 800,-. De aanbetaling bedraagt €80.00

Een workshop omvat:

  • 35 lesuren
  • Versnaperingen (gefilterd water, vruchtensappen, koffie, thee, chocolade).
  • Uitgebreide maaltijd verzorgd door goede cateraar.
  • Gebruik van ezels en canvassen en schildersmaterialen.
Gerelateerde afbeelding